• Vyhodnotenie ponožkovej výzvy 2021

          • Svetový deň Downovho syndrómu a Ponožková výzva 2021

            Žiaci, rodičia a zamestnanci našej školy sa aj tento rok zapojili do Ponožkovej výzvy, ktorá je už niekoľko rokov spojená so Svetovým dňom Downovho syndrómu – 21.3. Tento deň je venovaný zvyšovaniu povedomia o Downovom syndróme, o rôznorodosti ľudí a tolerancii voči odlišnostiam. Preto sa na tento deň viaže aj výzva obuť si dve rôzne ponožky a prečo práve 21.3.?

            Downov syndróm je trizómiou 21. chromozómu – to znamená, že 21. chromozóm nie je tvorený dvoma chromozómami (ako je to u väčšiny ľudí), ale troma. Ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden – 21. chromozóm viac. A prečo práve ponožky? Pretože chromozómové páry sa svojím tvarom podobajú práve párom ponožiek, ktoré sú akoby otočené pätami k sebe.

            Ľudia sa v tento deň môžu rozprávať a premýšľať o jedinečnosti a odlišnosti, vďaka čomu je náš svet pestrý.

            Pred pár dňami sme vyhlásili Školskú ponožkovú výzvu 2021 a sľúbili sme, že jedného z vás vylosujeme a dostane peknú a tematickú výhru. Zo všetkých zapojených žiakov našej školy sme vytvorili zoznam a za prítomnosti poroty (p. učiteľky Tkáčová, Šmídová a Suroviaková) vylosovala školská psychologička za 1. stupeň Damiána Molčana1.A. a za druhý stupeň Viktóriu Margitu Flajšakerovú zo 7.A., ktorí vyhrávajú pár veselých ponožiek!

            Vo fotoalbume nájdete fotky z tohtoročnej Ponožkovej výzvy, ďakujeme všetkým zapojeným za zaslanie krásnych fotiek.

             

            Mgr. Eva Reviľáková

            školská psychologička

          • Organizácia vyučovania od 22.3.2021

          • Vážení rodičia,

            po dôkladnom posúdení epidemiologickej situácie a na základe možností školy umožníme prezenčné vyučovanie žiakom 1. stupňa základnej školy od pondelka 22. 3. 2021.

            Tí žiaci prvého stupňa, ktorí zostanú doma, budú mať zabezpečené dištančné vzdelávanie.

            Prosíme Vás, zabezpečte si opätovne aktuálny test tak, aby čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti spĺňalo podmienky vyhlášky ÚVZ a Vaše dieťa mohlo bezpečne nastúpiť na prezenčné vyučovanie od budúceho týždňa, 22. 3. 2021.

            Obec Most pri Bratislave zabezpečuje v sobotu 20.3.2021 celoplošné testovanie v priestoroch kultúrneho domu. Viac informácii nájdete na webovej stránke obce.

            Zároveň žiadame rodičov, ktorých deti nastúpia na prezenčné vyučovanie od pondelka 22.03.2021, aby prihlásili stravníka na stravu elektronicky alebo e-mailom najneskôr 19.03.2021 / piatok / do 14.00 hod.

            Žiaci, ktorí sa vzdelávajú od 8. 3. 2021 prezenčne sú na stravu prihlásení.

            Žiaci druhého stupňa pokračujú vo vzdelávaní dištančnou formou.

            Vedenie školy

          • Organizácia vyučovania od 8.3.2021

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia ministra školstva s účinnosťou od 8. 3. 2021 do 21. 3. 2021 je umožnená školská dochádzka prednostne žiakom prvého stupňa základnej školy, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. Z tohto dôvodu sa budú v uvedenom termíne prezenčne vzdelávať žiaci prvého stupňa ZŠ, ktorých zákonní zástupcovia predložia čestné vyhlásenie, že nemajú možnosť vykonávať prácu z domácnosti https://www.minedu.sk/data/att/18927.docx

            Výučba ostatných žiakov prvého stupňa a žiakov druhého stupňa ZŠ bude realizovaná dištančnou formou online prostredníctvom MS Teams.

            Všetky potrebné informácie Vám poskytnú triedni učitelia.

            Vedenie školy

          • ŠKD - február 2021

          • ,, Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde, kto nemá kožúška zima mu bude..."

                     Aj takto sa naše deti pripravovali na Fašiangy. Tvorivé dielne v ŠKD...

          • Deň masiek 2021


          • Prechodné obdobie medzi zimou a jarou tvoria fašiangové slávnosti. Karnevalové maskovanie má svoje zvyky a tradície aj v našom Školskom klube detí.

            Akoby šibnutím čarovného prútika a vyrieknutím kúzelných slov: ,, Abraka dabra.", sa aj v tomto školskom roku premenili deti v Deň masiek na rozprávkové alebo   nadprirodzené bytosti ako princezné, zvieratká, čarodejnice, rôzny hrdinovia ale aj čertiská a anjelikovia . A tu ich máme... naše milé deťúrence.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            vedenie školy Vám oznamuje, že jarné prázdniny sa uskutočnia v termíne od 1.3.2021 do 5.3.2021. 

            Žiaci 1. stupňa ZŠ nastúpia do školy v pondelok 8.3.2021 a žiaci 2. stupňa ZŠ budú pokračovať v dištančnej forme vzdelávania. 

            Zároveň upozorňujeme rodičov žiakov 1. až 4. ročníka, že pred nástupom do školy po jarných prázdninách je potrebné predložiť čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Žiaci, ktorí sa zúčastnili prezenčného vyučovania  a odoberali stravu v mesiaci február 2021 budú na stravu prihlásení od 8.3.2021 (rodič stravu pre žiaka odhlasuje v prípade neprítomnosti na vyučovaní).

            Žiakom, ktorí prídu do školy po prázdninách po prvýkrát, stravu prihlási rodič na stránke www.eskoly.sk

            Prihlasovanie a odhlasovanie stravy môžete vykonať elektronicky denne do 7.00 hod.

             

            V prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme včas informovať prostredníctvom Edupage alebo na webovej stránke školy.

             

            Vedenie školy

        • Deň masiek v ŠKD
          • Deň masiek v ŠKD

          • Všetkým deťom - veľkým, malým, na známosť sa dáva,

            že sa v našej škole chystá nevídaná sláva.

            Nech si na tú oslavu prichystajú dopredu

            masky, dobrú náladu.

             

            Pozvané sú všetky deti 23.2.2021 poobede vo svojej triede. Tešíme sa!

          • ŠKD online - január 2021


          • Školský  klub detí pracoval  dištančnou formou od 11.1.2021 – do 5.2.2021. Spájali sme sa s deťmi každý deň... a takéto skvosty nám vznikli spoločnou zábavnou činnosťou v online ŠKD.

          • Oznam školskej jedálne

          • Oznam

            Ak sa zákonný zástupca rozhodne, že sa jeho dieťa zúčastní prezenčného vyučovania

            a bude sa stravovať v ŠJ, musí stravu pre žiaka prihlásiť elektronicky na stránke www.eskoly.sk

            /Po zadaní  prihlasovacích údajov vytvoríte v okienku pod obedom „ √ , ak chcete stravu

            odhlásiť, klikom „ √  odstránite./

            Ak ste už raz stravníka prihlásili, ďalej bude prihlásený automaticky, pokiaľ bude základná škola v prevádzke. Stravu odhlasujete v prípade neprítomnosti žiaka na prezenčnom vyučovaní, a to elektronicky denne do 7.00 hod.

            Všetky dôležité informácie nájdete na stránke školy – www.zs-mostpribratislave.edupage.org

            v záložke žiaci a rodičia – školská jedáleň.

            Iveta Zinnbauerová

            Vedúca ŠJ

            02/45 95 11 66 

          • Medzinárodné priateľstvá


          • Na základe nadviazania priateľských vzťahov s pedagógmi zo zahraničia, dostali žiaci 5. a 6. ročníka našej školy listy od rovesníkov v anglickom jazyku.  Vyše 40 listov našich žiakov bolo odoslaných do Argentíny.

            Do nášho projektu sa zapojili aj žiaci 7.- 9. ročníka. Ich listy potešia rovesníkov z Poľska, Ukrajiny, Konga, Bangladéša, Turecka, Indie, Bulharska, Ruska a USA.

            V dnešnej neľahkej dobe ďakujeme za veľký záujem detí o túto novú formu učenia sa. Žiaci nadviazali nové priateľstvá a zdokonalili sa v anglickom jazyku.

          • Škola otvorená všetkým

          • Škola otvorená všetkým

            V rámci projektu Škola inkluzionistov, ktorý podporila Nadácia pre deti Slovenska z programu Kto chýba, zorganizoval Inkluzívny tím našej školy webinár pre vychovávateľov s názvom: Inkluzívny vychovávateľ.

            Účastníci sa dozvedeli, ako uplatňovať inkluzívne prístupy vo svojej práci, ako rozvíjať a zefektívňovať spoluprácu so školským podporným tímom.

            Viac ako inokedy je v dnešnej dobe dôležité nestrácať motiváciu a chuť na sebe pracovať a to sa nám podarilo.

            Tešíme sa na ďalšie stretnutia.

          • ŠKD prezenčne - január 2021

          • Školský klub detí v priestoroch Základnej školy fungoval počas celého mesiaca január 2021.

            Deti, ktoré navštevovali ŠKD sa prezenčnou formou vzdelávali, hrali, tvorili a zabávali...

          • List pre rodičov

          • Milí rodičia, zákonní zástupcovia,

             

            chcela by som sa Vám prihovoriť v tejto náročnej situácii ako školská psychologička. Dištančné vzdelávanie je náročné nielen pre žiakov, ale aj pre Vás, rodičia a zákonní zástupcovia, ktorí často preberáte okrem rodičovských povinností aj úlohu učiteľa, vychovávateľa, psychológa, popri tom sami pracujete na homeoffice. Chcela by som oceniť Vašu prácu, snahu a to, že to tak skvelo zvládate. Ste pre nás neoceniteľnou pomocou a partnermi, najmä teraz, keď so svojimi deťmi pracujete, keď sa im venujete a snažíte sa, ako najlepšie viete, aby toto obdobie nebolo len prázdninami a voľnom, ale aby sa žiaci neprestali vzdelávať a rozvíjať svoje vedomosti a talenty. Uvedomujem si, že je to veľmi ťažké, že žiaci majú veľa úloh a často sa s nimi musíte učiť až do neskorých večerných hodín a nemáte čas na nič iné, čo často vedie ku konfliktom, k netrpezlivosti, hádkam. Je toho na Vás teraz veľa a valí sa to z každej strany, niektorí ste možno prekonali Covid-19, možno ste kvôli pandémii prišli o svojich milovaných alebo sa s nimi dlhodobo nemôžete stretávať. To všetko prináša prežívanie rôznych emócií, či už hnevu, strachu, nervozity, stresu, ktoré potrebujeme efektívne zvládať. Rovnako je to aj u Vašich detí, aj ony sú vystavené týmto emóciám a keďže ešte nie sú na svete tak dlho ako my, dospelí, je pravdepodobné, že nemusia vedieť efektívne zvládať svoje emócie. Práve Vy im môžete byť veľkou oporou, často stačí objatie, ubezpečenie, že všetko bude dobré - aj keď to tak možno nevyzerá, pre deti a ich zdravý vývin je veľmi dôležitá stabilita, bezpečie a láska.

            Chcem Vás povzbudiť a aj pripomenúť, že aj dištančné vzdelávanie je plnohodnotným vyučovaním-  i keď v inej forme, ako sme boli zvyknutí. Je veľmi dôležité, aby si žiaci uvedomovali, že nemajú prázdniny a dodržiavali režim dňa, aby vstali v dostatočnom predstihu pred začatím vyučovania, aby stihli raňajky pred prvou hodinou, aby mali dostatok spánku a pohybu na čerstvom vzduchu, aby mali svoje miesto, kde sa učia, kde majú pokoj a môžu sa sústrediť na preberanú látku, domáce úlohy, aby nevymeškávali hodiny z pohodlnosti. Dôležité je tiež, aby mali dostatok času na oddych, hranie sa, na robenie toho, čo ich baví a určite to platí aj pre nás dospelých, nájsť si čas na seba a oddych, aby sme načerpali nové sily. Dôležitý je aj spoločne strávený čas pri niečom, čo nás teší, z čoho máme radosť. Deti sú také „špongie“, ktoré nasávajú všetko, čo vidia, učia sa od Vás tým, že Vás pozorujú, počúvajú. Sú veľmi vnímavé na to, ako sa cítite, ak prežívate nepohodu, deti to určite vycítia, aj keď nič nepoviete. Nemusíte byť dokonalí rodičia, to nie je nikto, nemusíte mať vyupratovaný celý dom, navarené 3 chody denne, len prejavujte svojim deťom lásku a pozornosť, to je najviac, čo pre ich psychické zdravie môžete urobiť. Môže sa stať, že Vás odmietnu, no nevzdávajte sa, ony to vnímajú a vedia, že ak by sa niečo dialo, ste tu pre nich a kedykoľvek za Vami môžu prísť.

            Nielen v čase pandémie je normálne požiadať o pomoc a aj ja som Vám a žiakom k dispozícii počas dištančnej výučby- či už prostredníctvom mailu psycholog.zsmost@gmail.com, cez MS Teams (Eva Reviľáková) alebo cez podporný mail, ktorý bol zriadený v spolupráci so školskou špeciálnou pedagogičkou a asistentkami učiteľa- 4you.zsmost@gmail.com. K dispozícii sú Vám taktiež bezplatné linky pomoci, ktoré zriadil Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie (VÚDPaP), ktorý poskytuje anonymnú psychologickú pomoc:

            • potrebujem-poradit@vudpap.sk
            • pondelok až piatok od 9:30 do 16:00 je bezplatne k dispozícii psychológ na čísle: 0910 234 860

            Prikladám aj link na užitočné rady pre rodičov, ako sa učiť doma:

            https://vudpap.sk/wp-content/uploads/2020/03/11-rad-pre-rodicov-skola-doma.pdf

             

            Prajem Vám veľa síl a trpezlivosti do ďalších dní, som tu pre Vás.

            Eva Reviľáková

            školská psychologička

          • Oznam školskej jedálne

          • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

            Vážení rodičia,

            vedúca ŠJ oznamuje, že stravné a réžiu na druhý školský polrok treba uhradiť do 31.01.2021.

            Stav účtu v školskej jedálni Vášho dieťaťa zistíte po zadaní prihlasovacích údajov

            na stránke www.eskoly.sk

            V spodnej časti stránky máte konečný účtovný stav stravného a réžie. Tieto dve sumy spolu musia byť v hodnote 55,00 eur.

            Ak máte hodnotu stravného a réžie spolu menšiu ako 55,00 eur, doplatíte rozdiel v jednej sume

            na účet číslo SK88 5600 0000 0048 5335 8002  

            VS 20202021    do poznámky – meno a trieda žiaka

            Ak máte hodnotu stravného a réžie vyššiu ako 55,00 eur nehradíte žiadny poplatok.

            UPOZORNENIE:

            V prípade straty prihlasovacích údajov pre prihlásenie na stránku www.eskoly.sk

            požiadajte o ich zaslanie písomne na obedysj.zsmost@gmail.com

             

            Iveta Zinnbauerová

            Vedúca ŠJ

            02/45 95 11 66

          • Vyhodnotenie zberovej súťaže - Starý mobil sem

          • Pod vedením koordinátora environmentálnej výchovy Radky Laluhovej sa na našej škole v mesiaci október uskutočnila v rámci Recyklohier Zberová súťaž SMS - starý mobil sem. Do zberu sa zapojili žiaci z rôznych ročníkov a spoločne vyzbierali 258ks starých mobilných telefónov.

            Veľmi sa teším, že Vám môžem oznámiť, že naši najusilovnejší Recykláči Karolína Klčová zo 6.A a Tomáš Hollý z 5.B triedy sa zaradili medzi 50 najlepších zberačov z celého Slovenska. Za svoju snahu budú odmenení novým tabletom.

            Výhercom srdečne blahoželáme!

          • Krásne Vianoce

          • Vážení rodičia, milí žiaci, ctení zamestnanci 

            a priaznivci našej školy.

            Prajeme Vám krásne Vianoce

            plné milých prekvapení.

             

            Nech v každom vianočnom darčeku nájdete veľa zdravia,

            aby ho bolo dosť pre každého, 

             

            veľa šťastia a radosti, 

            aby sme ju mohli prejaviť úsmevom bez rúška, 

             

            veľa rodinnej pohody, aby sme sa v roku 2021 vrátili do školy

            všetci oddýchnutí a plní chuti do práce a do učenia. 

             

            Vedenie školy

          • Vianočné pozdravy


          • Milí žiaci,

            ďakujeme za nádherné vianočné pozdravy, ktoré ste vyrobili. Tie najkrajšie sme poslali pánovi ministrovi školstva, ktorý sa odmenil žiakom za návrhy darčekmi.

            Všetky ostatné, a bolo ich naozaj veľa, sme poslali starkým, ktorí nemajú rodinu, do domovov dôchodcov. Ďakujeme, že s vašou pomocou sme ich mohli aspoň takto na Vianoce potešiť.

            Želáme krásne Vianoce a vidíme sa v novom roku.

    • Kontakty

      • Základná škola, Milana Rastislava Štefánika, Športová 470, Most pri Bratislave
      • +421 0245951114
      • Športová 470, Most pri Bratislave 900 46 Most pri Bratislave Slovakia
      • 0318 104 62
      • Mgr. Ladislav Peciar +421 911 119 155 riaditel.zsmost@gmail.com
      • RNDr. Blanka Bognárová +421 903 646 891 zastupkyna2.zsmost@gmail.com
      • Mgr. Katarína Tkáčová tkacovak1@gmail.com +421 905 315 097 Konzultačné hodiny: pre žiakov: podľa potreby - každý deň pre rodičov: každý pondelok od 13:00 do 14:30 Dôležité internetové stránky: www.svs.edu.sk www.povolania.eu www.mapaskol.iedu.sk www.svetprace.sk
      • Iveta Zinnbauerová +421 02 459 511 66 obedysj.zsmost@gmail.com
      • Erika Gulašová +421 910 114 303 skd.zsmost@gmail.com
      • Mgr. Jana Suroviaková suroviakovaj@gmail.com
      • Mgr. Dorota Janošťáková psycholog.zsmost@gmail.com
      • ŠKD: SK87 5600 0000 0048 5335 2006 ŠJ: SK88 5600 0000 0048 5335 8002 ZRŠ: SK53 5600 0000 0018 7513 3003
    • Prihlásenie