• Mobilné planetárium

          • 13.11.2019 zavítalo na našu školu prvé mobilné planetárium a ponúklo pre žiakov 1.-4. ročníka sférické premietanie vzdelávacích filmov a zábavných tzv. full-dome show (nielen) o hviezdach a vesmíre s 3D efektom.

            Žiaci mali možnosť pozrieť si vesmír v uhle 360° a hravou a zábavnou formou obohatiť svoje poznatky z oblasti astronómie a prírodných vied. Pozreli si filmy : Astronómia pre deti, Neuveriteľný vesmír, So zvieratkami o vesmíre.  V závislosti od veku ich odborne sprevádzali vyškolení lektori a veríme, že zodpovedali na  všetky otázky našich zvedavých žiakov. Veríme, že si deti odniesli do života nezabudnuteľný zážitok. 

          • Okresné kolo v stolnom tenise

          • 7.11. 2019 sa naši žiaci a žiačky zúčastnili okresného kola v stolnom tenise.

            Družstvo chlapcov tvorili Benjamín Klčo, Marko Mitošinka, Martin Nemček a Adam Asadullah. V silnej konkurencii dosiahol najlepší výsledok v súťaži jednotlivcov Marko Mitošinka, pričom obsadil pekné, aj keď veľmi nepopulárne 4. miesto. Rovnaké umiestnenie získali chlapci aj v súťaži družstiev.

            Vynikajúce výsledky dosiahli naše dievčatá v zložení Katarína Adamcová, Diana Slobodová, Karolína Kičová a Emma Haľamová. Po ťažkých bojoch v skupinách všetky postúpili do vyraďovacích bojov a nakoniec sa dve z nich stretli až vo finále. V neľútostnom, ale poctivom súboji nakoniec zvíťazila Karolína Kičová a Katarína Adamcová obsadila krásne druhé miesto. Dievčatá vďaka svojim výborným umiestneniam zvíťazili aj v kategórii družstiev a postúpili na krajské kolo.

            Za reprezentáciu školy všetkým ďakujeme a srdečne blahoželáme k dosiahnutým výsledkom.

          • Tvorivé dielne s hlinou


          • V pondelok 28.10.2019 sa konali v ŠKD pre deti 2.,3. a 4. ročníka tvorivé dielne s hlinou. Žiaci si doniesli formičky a pomôcky na modelovanie a naučili sa pracovať s hlinou. Vytvorili úžasné diela, ktoré dáme vypáliť v peci, a potom si ich budú môcť vymaľovať a podarovať svojim blízkym.

          • Exkurzia do Slobody zvierat


          • Dňa 29. októbra 2019 sme sa už šiesty krát vybrali na návštevu do útulku Sloboda zvierat v Bratislave. Predchádzala tomu zbierka pre zvieratká a opäť sa našlo v našej škole veľa ochotných detí, ktoré niečo priniesli. To svedčí o tom, že sa u nás nájde veľa dobrých srdiečok, ktoré nemyslia len na seba. Útulok Sloboda zvierat nedostáva žiadnu finančnú podporu od štátu, funguje len z príspevkov ľudí, ktorým osud zvierat nie je ľahostajný. Na prednáške sa deti dozvedeli o živote v útulku, o starostlivosti, záchrane zvierat, prečo sú dôležité kastrácie, čipovanie, adopcie a ako môžu zvieratám pomôcť. Dozvedeli sa aj niečo o správaní zvieratPo prednáške si mohli vyskúšať venčenie psíkov v blízkom lese. Psíkovia sa veľmi potešili, no aj tí ďalší potrebujú pohyb, lásku a starostlivosť. Nekupujte si nových psíkov, môžete si ich adoptovať z útulku. A starostlivo sa o svoje zvieratká starajte!

            Veľká vďaka patrí všetkým deťom aj ich rodičom, ktorí aspoň niečím prispeli k zlepšeniu kvality ich života. ĎAKUJEME!

          • Exkurzia Viedeň - Kittsee

          • VIEDEŇ – KITTSEE

               V piatok 25.10.2019 sme sa zúčastnili výletu do Viedne, ktorý bol spojený s exkurziou do čokoládovne v Kittsee. Čokoládovňou nás sprevádzal pán sprievodca, ktorý nám porozprával o výrobných procesoch a ukázal nám, ako sa vyrába čokoláda. Po tejto prehliadke sme mali možnosť ísť do obchodu, kde sme si mohli nakúpiť čokoládu, gumenných medvedíkov a veľa iných dobrôt. Okrem nákupu čokolády sme si v obchodíku mohli aj zamaškrtiť – ochutnať rôzne druhy výrobkov, ktoré tam mali.

                S plnými bruchami sme nasadli do autobusu a vydali sme sa do Viedne. Naša prvá zastávka bola v Pratri, v ktorom sme navštívili múzeum voskových figurín Madame Tussaud. Figuríny vyzerali reálne, ako skutoční ľudia. S figurínami sme sa mohli fotiť. Asi po hodinovej prehliadke múzea nám naši učitelia dali rozchod, aby sme si mohli nakúpiť suveníry a vyskúšať rôzne atrakcie, ktoré nám Prater ponúkal. Po vybláznení na kolotočoch nám aj vyhladlo a tak sme sa šli najesť do Mc Donald´s, čo nás všetkých veľmi potešilo. Keď sme sa najedli, tak sme šli do Dómu svätého Štefana. Súčasťou dómu bola aj veža, do ktorej sa dalo dostať až hore. Veža mala 343 schodov a my „nelenivci“ sme si to vyšli až úplne hore. Po tejto návšteve sme mali malú prechádzku mestom smerom k autobusu, počas ktorej nám pán sprievodca porozprával rôzne zaujímavosti. Cesta domov bola dlhá, ale veľmi zábavná. Domov sme sa vrátili plní zážitkov, o ktorých sme hneď porozprávali našim rodičom.

            Ďakujeme našim učiteľom, že s nami absolvovali tento super výlet.

            Autor: Emma Haľamová, 6.A

          • Jesenný matboj

          • Po prvýkrát sa naša škola zapojila do súťaže Jesenný matboj, kde medzisebou súťažia štvorčlenné tímy. Úlohou tímov je získať čo najlepšie hodnotenie v organizovanej hre, pričom postup v tejto hre závisí jednak od strategických a logických schopností, ale aj od počtu vyriešených príkladov, za ktoré získava tím ťahy v tejto hre. Vyhrať teda môže aj tím, ktorý nevypočítal najväčší počet úloh, ak sa mu podarí spraviť lepšie ťahy a rozhodnutia v hre. Úlohy v Matboji sú školského typu, ale aj netradičné, vyžadujúce tvorivý prístup, alebo obyčajný “sedliacky rozum”. Naši piataci a siedmaci sa vo veľkom počte súťažných tímov nestratili a nabrali veľké skúsenosti, ktoré budú môcť využiť na budúci rok. Celkovo obsadili piataci: Henrich Ásványi, Juraj Beladič, Ema Martinková a Sebastián Viktorín 33. miesto a siedmaci: Adam Galba, Matej Krištofík, Juraj Trúchly a Jakub Verbók 34. miesto. 

          • Bubu bál 2019

          • Ako každý rok koncom októbra sa premenil kultúrny dom na čarovné miesto rozprávkových strašidiel, bytostí, čarodejníkov, bosoriek a tekvičik...

            Priestory kultúrneho domu a školy zdobili výrobky našich detí, tekvičky a strašidielka, všetky boli aj ocenené.

            Za tanečnú zábavu vďačíme nášmu dlhoročnému DJ-ovi Jurimu, naše rozprávkové bytosti sa roztancovali, zaspievali, zasúťažili a radovali z Bubu bálu. Tanečné kroky sprevádzané tanečnou skupinou Hydrorock nám spríjemnili strašidelný večer náročnou choreografiou, ktorá bola prekvapením.

            Ani naše deti pod vedením Lívie Valachovej nezaháľali a svoje tanečné umenie odprezentovali s búrlivým potleskom malých strašidielok.

            Tešíme sa na Vás, milé rozprávkové strašidielka aj na ďalšom Bubu bále :)

          • Imatrikulácia prvákov

          • Do galérie Imatrikulácia prvákov 2019 boli pridané fotografie.

            Kráľovská škola v Moste pri Bratislave sa dňa 22. 10. 2019 rozrástla o 56 nových mosťáčikov, ktorí zložili slávnostný sľub prváčika na svojej imatrikulácii.

            Všetkých pozvaných hostí privítal kráľovský radca s rytierom, šašom, mníchom, taktiež 2 jednorožce a samozrejme nemohla chýbať ani kráľovská rodina, kráľ, kráľovná a princezná. Aby mohli byť prváčikovia pasovaní, museli sa najprv predstaviť svojím programom - krásnymi pesničkami a tancom. Našim prváčikom mosťáčikom sa prihovoril aj pán riaditeľ. Potom si prebrali pasovací dekrét a odmenu a následne sa rozbehli k svojim rodičom.

            Bol to veľký deň nielen pre samotných prvákov, ale aj pre ich rodičov. Za organizáciu podujatia patrí veľké ďakujem žiakom 9. ročníka.

            Želáme prváčikom, nech sa im v škole páči a darí na samé jednotky :-)

          • Deň jablka

          • V mesiaci október je vyhlásený Medzinárodný deň jablka a my sme si tento deň na našej škole pripomenuli rozhlasovým vysielaním „DENNE JEDNO JABLKO PRE ZDRAVIE“, pretože jablká patria medzi najzdravšie druhy ovocia.

            Súťaž v jedení jabĺk sa konala 21. októbra. V tento deň si žiaci priniesli do školy jablká a súťažili medzi sebou, ktorá trieda zje najviac jabĺk. Do súťaže sa zapojili všetky triedy prvého a druhého stupňa. Naším cieľom bolo nenásilným spôsobom podporovať u detí konzumáciu ovocia. Veď predsa maškrtiť sa dá i zdravo.

            Výsledky súťaže:
            1. stupeň:
            - 1. miesto    2.A    101 jabĺk
            - 2. miesto    2.B      82 jabĺk
            - 3. miesto    4.B      24 jabĺk
            2. stupeň:
            - 1. miesto    6.B      72 jabĺk
            - 2. miesto    5.A      67 jabĺk
            - 3. miesto    6.A      55 jabĺk
                       
            Ďakujeme všetkým súťažiacim :)

          • Eco Energy Tour


          • Tento rok sme si vypočuli už tretí eco koncert v poradí, zameraný na energiu. Thomas Puskailer a Martin Madej nás opäť vtiahli do tejto problematiky pesničkami, súťažami a pokusmi. Dozvedeli sme sa o vzniku energie, procese jej výroby, obnoviteľných a neobnoviteľných zdrojoch, využívaní zelenej energie, aj o šetrení s energiami.

            Ďakujeme za úžasnú atmosféru.

          • Batôžkový projekt

          • Veľké POĎAKOVANIE patrí deťom, rodičom, učiteľom a priateľom našej školy, ktorí sa zapojili do Batôžkového projektu a priniesli školské pomôcky, oblečenie a hygienické potreby pre deti z najchudobnejších krajín sveta. Aj vďaka vašej pomoci  tieto deti dostanú vzdelanie, ktoré im pomáha, aby sa mohli vymaniť z chudoby.

            Naši žiaci tak získali zaujímavú skúsenosť s pomocou ľuďom, čím sa kultivuje ich sociálne cítenie. Je to skúsenosť, ktorú si odnášajú do života. Práve toto je jedným z najkrajších plodov Batôžkového projektu. 

            Mgr. Lea Serinová - zástupkyňa riaditeľa ZŠ pre 1. stupeň ZŠ

          • Športový deň

          • Dňa 27.9.2019 sme sa zapojili do celoslovenskej akcie Európsky týždeň športu. Športovali všetky deti. Žiaci I. stupňa tancovali zumbu a cvičili taebo v telocvični a žiaci II. stupňa súťažili na futbalovom ihrisku. Po vyrovnaných súbojoch vo futbale zvíťazili chlapci zo 7.A triedy. Dievčatá súťažili vo vybíjanej a aj tu zvíťazili žiačky zo 7.A triedy.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a srdečne gratulujeme víťazom.

          • Exkurzia na roľnícke družstvo

          • V dňoch 24.9. – 25.9.2019 sa žiaci 3. a 4. ročníka navštevujúci ŠKD zúčastnili exkurzie na roľnícke družstvo. Dozvedeli sa odkiaľ prichádza mlieko na náš stôl a stretnutie so zvieratkami im zázračne vyčaril úsmev na tvári. Ďakujeme p. zootechničke za pútavé rozprávanie a trpezlivé odpovedanie na otázky.

          • Európsky deň jazykov

          • Každoročne sa 26. septembra oslavuje Európsky deň jazykov, ktorého cieľom je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti i  celoživotného vzdelávania.
            Na svete je približne 6000 - 7000 aktívnych jazykov, jazykov. Najviac ľudí má ako rodný jazyk čínštinu, za ktorou nasleduje španielčina a až na treťom mieste je angličtina.
            750 miliónov ľudí v  Európe rozpráva 225 pôvodnými jazykmi, ktoré tvoria spoločnú európsku rodinu jazykov (napr. germánske slovanské). Na území Európy sa používajú aj neeurópske jazyky, z ktorých najrozšírenejšími sú: arabčina, čínština a  hindčina.
            Naše žiačky 9. ročníka si v rámci tohto dňa pripravili pre žiakov 2. stupňa prezentáciu  v anglickom jazyku. Svojím spolužiakom porozprávali o Anglicku, vzniku anglického jazyka, o dôležitosti a nutnosti učiť sa cudzie jazyky.

            Po prezentácii sa pred katedru postavil náš hosť - native speaker Jonatan Howkins. Zvyšok hodiny sa naším žiakom venoval Jon a vyučoval ich angličtinu zábavnou formou. Ďakujeme mu za návštevu a veríme, že sa mu u nás páčilo a že v budúcnosti nás opäť navštívi.
            V triedach 1. a 2. ročníka prebiehalo vyučovanie metódou CLIL. Žiaci 3. a 4. ročníka pracovali na projektoch, v ktorých využívali vedomosti, ktoré nadobudli na hodinách anglického jazyka.

          • Zber PET vrchnákov

          • Milí žiaci, rodičia,

            veľmi by sme sa Vám chceli poďakovať za zber vrchnákov z PET fliaš v minulom školskom roku. S Vašou pomocou sme vyzbierali viac ako 100 kilogramov vrchnákov, ktoré sme odovzdali na zberné miesto v Bratislave (Saleziáni), a tým sme pomohli štvorročnému chlapcovi Fabianovi Sekáčovi. Aj tento školský rok budeme zbierať vrchnáky a dúfame, že naša, a hlavne Vaša snaha pomôcť sa opäť vyplatí. Veríme, že peniaze, ktoré za vrchnáky Fabian dostane, mu pomôžu v jeho liečbe.

            ĎAKUJEME!!!

            Fabian Sekáč

            Dar príjme: Fabian Sekáč

            Účel: Financovanie rehabilitačných cvičení a zdravotných pobytov

            Zber prebieha v: Senica a okolie

            Priama finančná pomoc:

            Číslo účtu: 2842410697/0200
            BIC: SUBASKBX
            Poznámka: Fabianko Sekac

            Prečítať Fabiánkov príbeh si môžete tu:​​​​​​​ Pribeh_od_Fabka.docx

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            svoj dobrovoľný príspevok ZRŠ vo výške 30€ na rodinu uhrádzajte, prosím, na č. účtu: 

            SK53 5600 0000 0018 7513 3003

            Do poznámky uveďte mená, priezviská a triedy všetkých vašich detí navštevujúcich našu školu.

            Ďakujeme!

          • Biela pastelka

          • Vážení a milí rodičia, učitelia, priatelia školy, 

            od zajtra 20. septembra 2019 máte možnosť sa zapojiť do verejnej zbierky Biela pastelka, ktorej výnos je určený na podporu ľudí s ťažkým zrakovým postihnutím.

            Zajtra budú pri vchodových dverách do novej aj do starej budovy našej školy stáť žiaci školského parlamentu s pokladničkami, ktoré nám poslala Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, potom budú tieto pokladničky k dispozícii na vedení školy až do decembra 2019. 

            Sumu, ktorá bude vyzbieraná počas hlavného zbierkového dňa - 20. septembra 2019 zverejníme na stránke školy aj na nástenke v starej budove ZŠ. 

            Vopred ĎAKUJEME za každé euro v mene Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska.  

            koordinátorka verejnej zbierky Biela pastelka :

            Mgr. Lea Serinová - zástupkyňa riaditeľa ZŠ pre 1. stupeň ZŠ

          • Ponuka krúžkov na šk. rok 2019 / 2020

          • Ponuka krúžkov v školskom roku 2019 / 2020

            Vzdelávací poukaz je možné uplatniť v týchto krúžkoch:

            Spoznávame svet a kultúry - Martina Šmídová - štvrtok 14:00 - 16:00 - 5.B trieda

            Mostovinky - Denisa Hadžegová a Andrea Vargová - utorok - 14:00 - 15:00 - PU2

            Nemčina hrou pre 2. ročník - Alena Pšenová - streda - 14:00 - 15:00   (maximálny počet detí 14)

            Cvičenia zo SJL pre 9. ročník - Andrea Klímová - pondelok a piatok - 7:00 - 7:45 - 9.A trieda

            Pohybové hry pre 1. - 4. ročník - Róbert Sidó - štvrtok - 14:00 - 16:00 - telocvičňa

            Pohybové hry - basketbal pre 7. - 9. ročník - Katarína Tkáčová - streda 15:00 - 17:00 - telocvičňa

            Stolný tenis pre 5. - 9. ročník - Ľubomír Krajčír - štvrtok - 14:00 - 16:00 - telocvičňa

            Basketbal pre 4. - 6. ročník - Jaroslav Boroš - streda 13:45 - 15:45 - telocvičňa

            Futbal pre 1. - 4. ročník - Ľubomír Krajčír - pondelok a piatok - 14:00 - 15:00 - telocvičňa

            Ľudové tance pre 1. - 3. ročník - Alena Hudačinová - štrvtok - 13:00 - 14:00 - telocvičňa

            Loptové hry pre 1. a 2. ročník - Blanka Hybenová - utorok - 14:00 - 15:00 - telocvičňa

            Moderný tanec pre 4. ročník - Lívia Valachová - utorok - 14:00 - 15:00 - telocvičňa

            Platené krúžky - externé ponuky

            Tenis pre materskú školu - Jaroslav Boroš - štvrtok 16:00 - 17:00 - telocvičňa - 20 eur za mesiac / 1h týždenne

            Tenis pre 1. - 4. ročník - Jaroslav Boroš - utorok 15:30 - 16:30 - telocvičňa - 20 eur za mesiac / 1h týždenne

            Lego pre 1. - 4. ročník - v priestoroch školy - cena 69 eur za polrok (minimálny počet detí 8) 

            Angličtina Small Danube Academy pre 1. - 3. ročník - cena 97 eur / 1 x týždenne, alebo 194 eur / 2 x týždenne

            (s native speaker)

            Tanečné kurzy The EGZ Company - (Zuzana Čulen 0903255046, Tomáš Lakatoš 0904269892)

            2x týždenne - pondelok a štvrtok 13:30/45 - 14:30/45 jedna spojená skupina - 40€ mesačne

            1x týždenne - streda 14:30 - 15:30, 15:30 - 16:30 dve skupiny - 35€ mesačne

          • Otvorenie šk. roka 2019/2020

          • Do galérie Otvorenie šk. roka 2019/2020 boli pridané fotografie.

            2.9.2019

            Tento rok sa brány našej školy otvorili v prítomnosti nielen pána starostu obce Most pri Bratislave Františka Mastného, ale aj predsedu vlády SR Petra Pellegriniho. 

            Všetkým žiakom želáme veľa úspechov v novom školskom roku.

    • Kontakty

      • Základná škola, Milana Rastislava Štefánika, Športová 470, Most pri Bratislave
      • +421 0245951114
      • Športová 470, Most pri Bratislave
        900 46 Most pri Bratislave
        Slovakia
      • 0318 104 62
      • Riaditeľ ZŠ Most pri Bratislave
        Mgr. Ladislav Peciar
        +421 911 119 155
        riaditel.zsmost@gmail.com
      • Zástupkyňa riaditeľa ZŠ pre 1. stupeň
        PaedDr. Zuzana Ferková
        +421 910 263 565
        zastupkyna1.zsmost@gmail.com
      • Zástupkyňa riaditeľa ZŠ pre 2. stupeň
        RNDr. Blanka Bognárová
        +421 903 646 891
        zastupkyna2.zsmost@gmail.com
      • Výchovná poradkyňa
        Mgr. Katarína Tkáčová
        +421 905 315 097
        tkacovak1@gmail.com
        Konzultačné hodiny:
        pre žiakov: podľa potreby - každý deň
        pre rodičov: každý pondelok od 13:00 do 14:30
        Dôležité internetové stránky:
        www.svs.edu.sk
        www.povolania.eu
        www.mapaskol.iedu.sk
        www.svetprace.sk
      • Vedúca školskej jedálne
        Iveta Zinnbauerová
        +421 02 459 511 66
        obedysj.zsmost@gmail.com
      • Vedúca školského klubu detí - ŠKD
        Erika Gulašová
        +421 910 114 303
        skd.zsmost@gmail.com
      • Koordinátorka školského podporného tímu
        Mgr. Jana Suroviaková
        suroviakovaj@gmail.com
      • Školský psychológ
        Mgr. Dorota Janošťáková
        psycholog.zsmost@gmail.com
      • ŠKD: SK87 5600 0000 0048 5335 2006
        ŠJ: SK88 5600 0000 0048 5335 8002
        ZRŠ: SK53 5600 0000 0018 7513 3003
    • Prihlásenie