• Škola inkluzionistov

          • Milí rodičia,

            Základná škola, Športová 470, Most pri Bratislave je otvorená pre všetky deti. V duchu tejto myšlienky sa snažíme o zvýšenie inkluzívnosti vzdelávania. V škole pôsobí Inkluzívny tím a zapájame sa do rôznych projektov. Tento školský rok je pre nás veľmi výnimočný, pretože sme sa stali súčasťou projektu – Škola inkluzionistov.

            Jeho cieľom je podpora a rozvoj práce v školách s rozmanitosťou žiakov bez ohľadu na ich fyzické, intelektuálne, emocionálne, sociálne, jazykové alebo iné znevýhodnenie.

            Projekt zahŕňa:

             

            • ročný intenzívny vzdelávací program,
            • regionálnych konzultantov na podporu našej školy na ceste k inklúzii,
            • spoluprácu so skúseným odborným tímom počas celej doby trvania programu,
            • sieťovanie podobne zmýšľajúcich kolegov z celého Slovenska,
            • možnosť získať finančnú podporu na vzdelávacie aktivity v našej škole.

             

            Chceme, aby inklúzia bola prínosom pre každého – pre Vás, pre Vaše / naše deti, školu a všetkých jej zamestnancov.

            Inkluzívny tím ZŠ Most pri Bratislave

             

          • Zberová súťaž SMS - Starý Mobil Sem!

          • Súťaž v zbere mobilov bude prebiehať do 30. októbra 2020.

            HRÁ SA O TABLET!!!
            Pri kúpe nového mobilného telefónu často končí ten starý v zásuvke. Pre istotu. Ak patríte medzi ľudí, ktorým sa táto zásuvka pomaly, ale isto, plní, je na čase ju vyprázdniť.

            Vieme ako na to, aby ste neurobili viac škody, ako úžitku :) 

            Starý mobil nepatrí do koša

            Na Slovensku je v domácnostiach odhadom niekoľko desiatok miliónov odložených zariadení, ktoré vytvárajú niekoľko tisíc ton elektronického odpadu. Mobilné zariadenia obsahujú toxické látky, a to najmä ťažké kovy a ich zlúčeniny.
            Ak skončia spolu so zvyškami večere v odpadkovom koši, na smetisku zapadnú do veľkej kopy odpadu. Z odhodeného telefónu sa postupne začnú uvoľňovať toxické látky, dokážu kontaminovať okolitú pôdu a spodnú vodu. Vyhodený telefón sa k Vám týmto spôsobom vrát, a to si rozhodne nikto z nás neželá.

            Nový mobil  nie je hriech, ale……

            treba sa postarať aj o tie nepotrebné. Ekologická likvidácia vyradených mobilov je nesmierne dôležitá, a pritom úplne jednoduchá. Všetko, čo musíte urobiť, je priniesť ich do školy a my ich odovzdáme ďalej, kde sa postarajú o to, aby boli odborne zrecyklované – telefóny sa vrátia naspäť do výroby, ako druhotná surovina. Tú ďalej využívajú napríklad aj šperkári. V mobiloch a elektronike sa totiž využívajú aj drahé kovy. 


            Telefóny odovzdajte pani učiteľke Laluhovej, ktorá si zapíše vaše meno a počet odovzdaných telefónov a zaradí vás do súťaže, v ktorej súťažíte o nový TABLET.
            Držíme Vám palce!

          • Recyklácia batérií a drobného elektroodpadu

          • NAŠA ŠKOLA VÁM PONÚKA ZBERNÉ NÁDOBY NA POUŽITÉ BATÉRIE A DROBNÝ ELEKTROODPAD!

            Použité baterky prineste do označenej zbernej nádoby - zelená krabica, ktorá sa nachádza na prízemí starej budovy školy (pri zberných nádobách plasty, papier, elektroodpad).

            Drobný elektroodpad vložte do zbernej červenej nádoby, ktorá sa nachádza tiež na prízemí starej budovy pri zberných nádobách (plasty, papier). Baterky a elektroodpad môžete odovzdať aj svojim triednym učiteľom, ktorí ich do zbernej nádoby prinesú.

            Viac sa o recyklácii batérií a elektroodpadu môžete dozvedieť tu:

            RECYKLaCIA_BATERII_A_ELEKTROODPADU_NA_NASEJ_SKOLE(1).docx

          • Zber použitých zubných kefiek

          • Ešte stále môžete priniesť do školy použité zubné kefky CURAPROX ale aj NE-CURAPROX a my ich odnesieme do firmy CURAPROX, ktorá ich zrecykluje a daruje našej škole koše na triedenie odpadu, ktoré vyrobia práve z týchto kefiek.

            Prečo to CURAPROX robí?

            Ak použité zubné kefky hodíme do správneho kontajnera na plast, väčšina skončí na skládke, kde sa bude rozkladať stovky rokov. Kefky sú totiž z viacerých druhov plastov. Tie však u nás nikto neoddeľuje, preto ich namiesto recyklácie čaká skládka či spaľovňa.

            Kefky CURAPROX sú z plastu, ktorý sa ťažko, ale predsa len dá zrecyklovať. Kým sa im podarí zmeniť dizajn kefky na čo najekologickejší, snažia sa, aby ich kefky (ale aj NE-CURAPROX) nekončili na skládke ani v spaľovniach. Tieto kefky premieňajú na niečo zmysluplné – vyrábajú koše na triedenie odpadu :)

          • Európsky deň jazykov

          • Čo je to Európsky deň jazykov?

            Je to skvelý deň plný aktivít v oblasti jazykového vzdelávania v celej Európe. Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa od r. 2001 Európsky deň jazykov oslavuje každý rok 26. septembra.

            Prečo oslavujeme tento deň?

            • Upriamujeme tým pozornosť verejnosti na význam výučby a učenia sa jazykov.
            • Podporujeme bohatú lingvistickú a kultúrnu rozmanitosť Európy.
            • Podporujeme školské a mimoškolské celoživotné jazykové vzdelávanie.

            Vedeli ste, že...?

            • Na svete existuje 6000 až 7000 jazykov, ktorých súčasťou je 225 pôvodných európskych jazykov,
            • Najväčším počtom jazykov sa hovorí v Ázii a v Afrike.
            • Najmenej polovica svetovej populácie rozpráva alebo aspoň rozumie rozprávaniu v dvoch alebo viacerých jazykoch.
            • Znalosť dvoch jazykov uľahčuje učenie sa ďalších jazykov, zlepšuje a zdokonaľuje proces myslenia.

            Aj žiaci našej školy sa zúčastnili tohto zaujímavého projektu. V tento deň sa mali možnosť na hodinách cudzieho jazyka zapojiť do rôznych zábavných aktivít – čítanie cudzojazyčnej literatúry, tvorba plagátov a interaktívne zapájanie sa do online hier a kvízov.

          • Otvorenie školského roka 2020/2021

          • Vážení rodičia, vážené pani učiteľky, vážení pani učitelia, milí žiaci,

             

            2.9.2020 sa nám začal nový školský rok 2020/2021. Sme opäť v škole takmer po pol roku v kompletnej zostave po tom, čo sme sa museli učiť z domu. Ďakujem Vám za usilovnosť a zodpovednosť, ako ste toto obdobie zvládli. Bolo to ťažké, ale naučili sme sa nové veci.

            Dnes vstupujeme do podobného obdobia. Naše zdravie je stále prvoradé a jeho ochrana si vyžaduje dodržiavanie nevyhnutných pravidiel. Musíme nosiť rúška, dodržiavať určené hygienické usmernenie a ďalšie pravidlá, s ktorými Vás oboznámia vaši triedni učitelia a ktoré Vám budeme neustále pripomínať. Musíme sa vzájomne rešpektovať, byť k sebe tolerantní, lebo nosenie rúška je vyjadrenie rešpektu voči ostatným.

            Napriek nepriaznivej situácii s koronavírusom sme v našej práci pokračovali nielen vo vyučovacom procese, ale aj na zmenách v areáli školy a na úpravách školského prostredia. Celé leto sme sa pripravovali na začiatok školského roka. Dokončená bola nová školská jedáleň, vymaľované triedy sme doplnili novými lavicami a nábytkom, zakúpili sme množstvo pomôcok na vyučovanie. To všetko, aby ste sa v škole cítili čo najlepšie a vzdelávali sa v príjemnom prostredí.

            Ako v minulom roku, aj teraz do našej školy prišlo veľa nových žiakov. Samozrejme hlavne vítame nové tri triedy prvákov a noví žiaci nám pribudli aj do ďalších ročníkov. Verím, že nájdu v našej škole nové priateľstvá a vo Vás dobrých spolužiakov.

            Aj touto formou Vám predstavujem nové pani učiteľky a pani vychovávateľky a nového pána vychovávateľa. Na prvom stupni vítame pani učiteľku Zuzanu Ferkovú, triednu učiteľku  1. B triedy a pani učiteľku Ľuboslavu Slaninkovú, triednu učiteľku 1. C triedy.

            Na druhom stupni vítame pani učiteľku Zuzanu Majlenderovú, ktorá bude triednou učiteľkou v 5. A triede a vyučovať bude predmety fyzika, chémia a matematika. Pani učiteľka Oľga Sekerášová bude vyučovať anglický jazyk.

            Novou posilou nášho inkluzívneho tímu je pani Eva Reviľáková, nová školská psychologička.

            V Školskom klube detí vítame novú pani vychovávateľku Zuzanu Hečkovú a nového pána vychovávateľa Daniela Hamšíka.

            V školskej jedálni nám tiež pribudli nové zamestnankyne a to, pani Adriana Chudá, pani Judita Poláčeková a pani Klaudia Kukiová.

            Ešte raz všetkých vítame a želáme veľa úspechov.

            Vážené kolegyne a kolegovia, milí žiaci,

            začíname náročný školský rok. Spoločné úsilie, zodpovednosť a rešpekt jeden voči druhému nám určite pomôžu prekonať nasledujúce týždne a mesiace. Máme nové skúsenosti z minulých mesiacov, a preto bez obáv zvládneme aj tento školský rok. Želám Vám, aby sa vám darilo, aby ste rýchlo dobehli zameškané a dosiahli čo najlepšie výsledky na polročnom a koncoročnom vysvedčení.

            Držme si palce.

            Riaditeľ ZŠ Most pri Bratislave,

            Mgr. Ladislav Peciar

             

          • Mostovinky

          • Milí žiaci,

            srdečne vás všetkých pozdravujeme. A tu je darček od nás: váš obľúbený školský časopis, tentokrát v elektronickej podobe, aby sme vám spríjemnili posledný týždeň prázdnin čítaním. Tešíme sa na vás v novom školskom roku. A želáme veľa úspechov.

            Mostovinky 2019-2020 c. 2.pdf

          • List pre rodičov

          • Milí rodičia,

            dovoľte mi prihovoriť sa Vám. Už dva mesiace sme v situácii, v akej ešte nikto z nás nebol.  V spoločenskom živote, ale aj v našich súkromných životoch sa udialo množstvo zmien, asi nikto z nás nevie s istotou povedať, čo nás čaká o týždeň, dva, mesiac ... Aj napriek tomu, že situácia    v spoločnosti je rovnaká pre nás všetkých, každý z nás sa nachádza v úplne inej, jedinečnej situácii – rodinnej, ekonomickej, pracovnej. Každý z nás je iný a jedinečný, každý sme iná osobnosť s rôznymi vlastnosťami, s odlišnými reakciami na stresové situácie, rôznymi potrebami na oddych a relax. Ak práve nemám najlepšiu chvíľu a porovnávam sa s niekým, kto sa zdá, že „všetko“ zvláda lepšie než ja, môže ma takéto porovnávanie dostať ešte do hlbšieho stavu letargie či apatie - namiesto toho, aby som sa cítil byť namotivovaný k „lepšiemu“ výkonu. Ak to tak cítite, vyhnite sa akémukoľvek porovnávaniu sa (či už ide o priateľov, rodinu alebo ľudí zo sociálnych sietí). Nemusíte mať dokonale uprataný dom (pri malých deťoch a neustálom využívaní domu a vecí v ňom je to takmer nemožné), nemusíte každý deň piecť nový koláč (je dobré dbať na správnu životosprávu a neprejedať sa zbytočne, namiesto koláča môžete dať deťom i sebe ovocie), nemusíte mať dokonale upravený anglický trávnik či predzáhradku (poskytnete kvety pre včely, zabránite ich vyhynutiu a vďaka opeleniu budete mať bohatšiu úrodu ovocia či zeleniny).


            Môže sa stať, že Vaše dieťa sa správa inak než predtým. Môže sa stať, že dieťa je uzavreté, plačlivé alebo môže byť aktívnejšie, vzdorovitejšie, divokejšie, môže mať problémy so spánkom alebo jedlom, môže sa zdať, akoby si pýtalo viac pozornosti. Môže ísť o prirodzenú reakciu dieťaťa na túto situáciu. Deti zvládajú vlastné vnútorné napätie (čo sa v tomto vývinovom období učia) spôsobmi, ktoré sú im


            dostupné a dostaví sa efekt uvoľnenia napätia (napr. prostredníctvom kriku, hádzania vecí ..). Tieto spôsoby sa často javia ako agresívne, nakoľko ide pre deti o pomerne jednoduchý a účinný spôsob uvoľnenia vnútorného napätia. Je dôležité naučiť ich efektívne a správne spôsoby odbúrania napätia. Deti ich môžu odpozorovať napr. od rodičov, z kníh, z televízie, z videí na youtube ...


            Prečo je to tak? Tak ako Vy, rodičia, rôzne prežívate túto pandémiu vírusu Covid-19, tak aj Vaše deti ju prežívajú odlišne a odlišne na ňu reagujú. Deti majú na rozdiel od dospelých menej skúseností so zvládaním náročných situácií a vyrovnávaniu so stresom sa ešte iba učia (to sa naučia iba ony samy a ich najväčšími učiteľmi ste práve Vy, ich rodičia). Deti sa v dôsledku tejto ťažkej a náročnej situácie, kedy majú okrem  iného menej kontaktu s kamarátmi, rovesníkmi, sú viac-menej celý  deň    v rovnakom prostredí, limitované priestorom domácnosti, musia vysporiadať s novým spôsobom fungovania, trávenia času a rovnako ako dospelí, aj ony sa musia obmedzovať v mnohom z toho, čo chcú robiť a ako chcú stráviť deň. Deti registrujú to, čím žijú ich rodičia, o čom sa rozprávajú rodičia (aj keď sa rodičia snažia napr. problémy riešiť mimo detí, deti to vnímajú, cítia, počujú), vnímajú informácie o kríze a pandémii z internetu, televízie, rozhlasu, od ľudí, ktorých začujú. A toto všetko potrebujú spracovať nejakým spôsobom na úrovni rozumu i emócií. Preto potrebujú Vás.


            Čo potrebuje každé dieťa? Lásku, bezpečie, istotu. Lásku preukazovať takým spôsobom, aby bola pre dieťa v danom veku viditeľná a aby ju vedelo „prečítať“. Bezpečie a istotu mu poskytujú Vaše slová uistenia, podpory, povzbudenia.

            Hrejivé objatie rodiča by mala obsahovať každá domáca lekárnička a mala by byť prvou pomocou, po ktorej rodič siahne. Dieťa potrebuje v prvom rade milujúceho rodiča, ktorý ho objíme, pohladí, povie mu „ľúbim ťa“. Dieťa potrebuje bezpečné miesto, ktoré tvorí najmä milujúci rodič. Ak sa dieťa tvári ako „hrdina“, ktorý odmieta rodiča, ktorý nechce objatia ani jeho pohladenia, nepočúva, odvráva, prípadne ignoruje to, čo hovoríte, alebo sa Vám zdá, že všetko robí len preto, aby Vás nahnevalo, tak sa nevzdávajte. Väčšinou keď niekoho odmietame, tak chceme, aby o nás zabojoval a ukázal nám, ako veľmi mu na nás záleží. Takéto dieťa potrebuje o to viac milujúceho rodiča a jeho prejavy toho, aké je dieťa preňho dôležité.


            Pokiaľ ste si pri čítaní tohto textu uvedomili, že ste u Vášho dieťaťa postrehli zmeny v prežívaní, buďte k nemu ešte láskavejší a zhovievavejší. Je to Vaše milované dieťa, ktoré Vás stále veľmi potrebuje. Ak si neviete dať rady s niektorými zmenami v správaní dieťaťa a potrebujete poradiť alebo pomoc, alebo vnímate zmeny v prežívaní na sebe, kontaktujte, prosím, školskú psychologičku alebo iného psychológa.​​​​​​


            Požiadať o pomoc je normálne. Som tu pre Vás. Prajem Vám veľa síl a zdravia do ďalších dní.

            S pozdravom Mgr. Denisa Drabová, školská psychologička (psycholog.zsmost@gmail.com).

          • Trieda v prírode

          • Trieda v prírode - zelené vyučovanie

            Skúsenosti a skutočné spomienky sa nedajú získať len čítaním kníh a vypĺňaním pracovných listov. Silné spomienky a tie najcennejšie vedomosti nadobúdame predovšetkým zážitkami. Chceme, aby učenie nebolo iba výkladom učiva v triede. Je čas skúmať prírodu všetkými zmyslami. Našou víziou je vytvoriť triedu v prírode s vlastnou bylinkovou záhradkou a s hotelom pre hmyz, ktorý budú deti pozorovať.

            Hoci žijeme ťažké časy a najradšej by sme boli s deťmi v škole, v ŠKD nezaháľame. Využili sme čas na realizáciu projektu a veríme, že sa už čoskoro budeme môcť starať spoločne s deťmi o našu "zelenú triedu".

          • 2%

          • Milí rodičia,

            aj tento rok vás prosíme o poskytnutie  príspevku prostredníctvom poukázania 2% podielu z Vašich daní. Pomôžete tak škole skvalitniť prostredie a výučbu Vašich detí!

            Veľmi sa potešíme, ak sa k Vám pridajú aj Vaši priatelia a príbuzní.

            Ďakujeme!

            Odkaz na vyplnené tlačivo pdf:

            https://zs-mostpribratislave.edupage.org/a/tlaciva?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQzJnN1YnBhZ2U9Mw%3D%3D

            Informácie potrebné k poskytnutiu 2% z daní:

            Názov: Združenie rodičov pri  ZŠ Most pri Bratislave

            Forma: Občianske združenie

            IČO: 42136521

            Adresa: Športová 470, 90046 Most pri Bratislave

          • Ponožková výzva 2020

          • Do galérie Ponožková výzva 2020 boli pridané fotografie.

            Svetový deň Downovho syndrómu

            Naša škola sa tento rok, aj napriek netradičnej organizácii vyučovania, zapojila do ponožkovej výzvy 2020. Už niekoľko rokov je 21. marec známy ako Svetový deň Downovho syndrómu, ktorý je venovaný zvyšovaniu povedomia o tomto syndróme, ale aj zamýšľaniu sa nad rôznorodosťou ľudí. S týmto dňom sa spája aj iniciatíva, ktorá ľudí vyzýva, aby si v tento deň obuli dve rôzne ponožky. Do výzvy sa zapojili všetky zložky našej školy – žiaci, rodičia i pedagogický zbor.  

            Tí, ktorí sa zapojili do tejto iniciatívy  si doma obuli dve rozdielne ponožky, rozprávali sa o jedinečnosti a odlišnosti každého z nás. Byť odlišný je normálne a vďaka tomu je svet pestrejší. Rodiny sa mohli porozprávať o tom, v čom sa jednotliví členovia od seba odlišujú.

            Symbolika

            To, že Svetový deň Downovho syndrómu je daný práve na dátum 21.3. nie je náhoda. Downov syndróm je trizómiou 21. chromozómu (chromozómového páru) – to znamená, že 21. chromozóm je tvorený 3 chromozómami namiesto dvoch. Ani ponožky ako symbol nie sú náhodou. Na hodine biológie by sme si do zošita chromozómy zakreslili ako ponožky. Ak to veľmi zjednodušíme, tak chromozómové páry totiž vyzerajú ako pár ponožiek otočený pätami k sebe.

            Pýtate sa čo sú to vlastne tie chromozómy? Má ich každý z nás, obsahuje ich každá jedna bunka, ktorú máme. Väčšina ľudí má spolu 46 chromozómov, teda 23 chromozómových párov, ktoré sme zdedili od rodičov.

            V galérii sa nachádza fotoalbum, v ktorom môžete nájsť fotografie niektorých žiakov aj pedagógov, ktorí sa zapojili do ponožkovej výzvy 2020.

             

            Školská psychologička

          • Návšteva žongléra

          • Deti v ŠKD navštívil milý pán žonglér, ktorý pre detičky pripravil výborné predstavenie plné smiechu, zábavy, hudby, kúziel a dokonca aj zatajeného dychu. Skvele sme sa všetci zabavili.

          • Vianočné trhy

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            s potešením Vám oznamujeme, že ste na projekt Skrášlime našu školu, na školských vianočných trhoch, prispeli sumou 2950 eur. Ďakujeme. 

            Želáme Vám krásne a pokojné prežitie vianočných sviatkov a šťastný nový rok 2020.

          • Najkrajšia a najčistejšia trieda 2019

          • Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu a najčistejšiu triedu:

            1. stupeň:

            1. miesto 4.B               

            2. miesto 1.B

            3. miesto 1. C

            2. stupeň: 

            1. miesto 6.B

            2. miesto 5.B

            3. miesto 7.A                                             

            Víťazom srdečne gratulujeme!

          • Mikuláš 2019

          • Tak ako po iné roky aj v tomto roku k nám zavítal na saniach Mikuláš. V ŠKD si deti 2.12. pre neho pripravili básničky a pesničky a za odmenu ich obdaroval sladkou odmenou a spoločne si s deťmi zaspieval pesničku.

            6.12. si deti na 1.stupni užili projektový Mikulášsky deň. Každú triedu navštívilo aj trio Mikuláš, čert a anjel, ktorí mali pre žiakov nachystané plné koše jabĺčok, banánov a pomarančov. Ďakujeme firme Lunys z Mostu pri Bratislave za výborné, čerstvé ovocie. Žiaci na 2.stupni si tak ako po minulé roky užili mikulášske filmové predstavenie v Bratislave.

            9.12. nasledovala veľmi pekná akcia, kedy sa mohli všetci žiaci podeliť o svoje sladkosti s deťmi zo sociálne znevýhodneného prostredia. Srdečne ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. Sme radi, že máme takých úžasných žiakov.

          • Bábkové divadlo Lienka

          • 21.11 navštívilo náš školský klub bábkové divadielko Lienka, ktoré si pripravilo pre 1. a 2. ročník Veselú rozprávku a pre 3. a 4. ročník O pyšnej Dorotke.

            Deti mali možnosť zhliadnuť rozprávku a zoznámiť sa s bábkami .

    • Kontakty

      • Základná škola, Milana Rastislava Štefánika, Športová 470, Most pri Bratislave
      • +421 0245951114
      • Športová 470, Most pri Bratislave
        900 46 Most pri Bratislave
        Slovakia
      • 0318 104 62
      • Riaditeľ ZŠ Most pri Bratislave
        Mgr. Ladislav Peciar
        +421 911 119 155
        riaditel.zsmost@gmail.com
      • Zástupkyňa riaditeľa ZŠ pre 1. stupeň
        PaedDr. Zuzana Ferková
        +421 910 263 565
        zastupkyna1.zsmost@gmail.com
      • Zástupkyňa riaditeľa ZŠ pre 2. stupeň
        RNDr. Blanka Bognárová
        +421 903 646 891
        zastupkyna2.zsmost@gmail.com
      • Výchovná poradkyňa
        Mgr. Katarína Tkáčová
        +421 905 315 097
        tkacovak1@gmail.com
        Konzultačné hodiny:
        pre žiakov: podľa potreby - každý deň
        pre rodičov: každý pondelok od 13:00 do 14:30
        Dôležité internetové stránky:
        www.svs.edu.sk
        www.povolania.eu
        www.mapaskol.iedu.sk
        www.svetprace.sk
      • Vedúca školskej jedálne
        Iveta Zinnbauerová
        +421 02 459 511 66
        obedysj.zsmost@gmail.com
      • Vedúca školského klubu detí - ŠKD
        Erika Gulašová
        +421 910 114 303
        skd.zsmost@gmail.com
      • Koordinátorka školského podporného tímu
        Mgr. Jana Suroviaková
        suroviakovaj@gmail.com
      • Školský psychológ
        Mgr. Dorota Janošťáková
        psycholog.zsmost@gmail.com
      • ŠKD: SK87 5600 0000 0048 5335 2006
        ŠJ: SK88 5600 0000 0048 5335 8002
        ZRŠ: SK53 5600 0000 0018 7513 3003
    • Prihlásenie